Clicky

zondag 6 oktober 2024 - 14:10 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerGestolen geladen container teruggevonden dankzij GPS tracker

Gestolen geladen container teruggevonden dankzij GPS tracker

MOERDIJK/ASTEN – Afgelopen weekend werd een chassis met geladen zeecontainer gestolen in Moerdijk. Dat werd in de vroege ochtend van maandag 8 juli ontdekt toen de chauffeur het chassis wilde aankoppelen om te gaan lossen.

Omdat het chassis was voorzien van GPS kon de locatie van het chassis al snel worden achterhaald. Omdat niet alle lading meer in de container zat is direct gekeken naar de historische gegevens en op basis daarvan kwam men tot de locatie waar de container moest zijn gelost/overgeladen.

Door goed en snel onderzoek kon al snel worden achterhaald dat de goederen inderdaad waren overgeladen in een andere trailer. Deze trailer, met daarin de gestolen goederen, werd in de loop van de ochtend door prima speurwerk van de politie (Eenheid Landelijke Expertise en Operaties – LX) aangetroffen op een parkeerplaats in Asten.

Naast deze lading, is op dezelfde parkeerplaats een tweede trailer met lading aangetroffen die mogelijk ook van diefstal afkomstig is. Meerdere verdachten zijn hierbij aangehouden.

LEES OOK
Havenbedrijf Moerdijk kiest voor Bavak Security Group voor beveiligingsinstallaties

TT Experts, het expertisebureau dat onderzoek doet naar de diefstal in Moerdijk, wijst op het belang van het uitrusten van trailers/chassis/voertuigen met een GPS tracker: “Hoewel wij in de praktijk zien dat het echt niet altijd zo snel tot een goed resultaat leidt, kan het enorm helpen in het onderzoek.”

“En voor het geld hoef je het niet te laten, een paar dagen stilstand, de tijd die je erin steekt als vervoerder wanneer het misgaat of het eigen risico op de polis kosten vaak al meer”, aldus Matthias de Ruiter van TT Experts.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

KLM wil maatregelen EU tegen ‘oneerlijke’ concurrentie China

HILVERSUM - KLM-topvrouw Marjan Rintel wil dat Brussel met financiële maatregelen komt om Europese luchtvaartmaatschappijen beter te laten concurreren met Chinese branchegenoten. Die hoeven...
×