Clicky

maandag 8 juli 2024 - 15:23 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTurkse regering noemt schorsing voetballer Demiral onaanvaardbaar

Turkse regering noemt schorsing voetballer Demiral onaanvaardbaar

ANKARA – De Turkse regering heeft woedend gereageerd op het besluit van de UEFA om voetballer Merih Demiral twee wedstrijden te schorsen voor het maken van het ‘wolvengebaar’. Vice-president Cevdet Yilmaz schreef op X dat het besluit van de UEFA onacceptabel is en dat het besluit moet worden herzien.

“De schoonheid en spanning van het voetbal moeten niet worden overschaduwd door politieke besluiten”, aldus Yilmaz.

Demiral vierde in de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk zijn tweede doelpunt met een ‘wolvengroet’, een symbool van de ultranationalistische Turkse groepering Grijze Wolven. Door de schorsing mist hij onder meer de kwartfinale tegen Nederland op zaterdag. De verdediger zelf ontkende dat er een verborgen politieke boodschap achter het gebaar zat.

Erdogan

De Turkse president Erdogan woont zaterdag de wedstrijd in Berlijn bij. Turkse media meldden donderdag dat de rel rondom de wolvengroet reden is voor de president om de kwartfinale bij te wonen. Eerder ontbood de Duitse regering de Turkse ambassadeur om het handgebaar van Demiral.

De Grijze Wolven steunen de regering van Erdogan, maar zijn buiten Turkije zeer omstreden. In EK-gastland Duitsland staat de beweging onder toezicht.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

1000 euro boete voor steward die voor vlucht alcohol gedronken had

AMSTERDAM - Op vrijdag 5 juli 2024 heeft Team Luchtvaarttoezicht van de politie, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, een alcoholcontrole gehouden onder het...
×