Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 01:27 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerRaad van State maakt ruim baan voor laatste deel RijnlandRoute

Raad van State maakt ruim baan voor laatste deel RijnlandRoute

DEN HAAG – De provincie Zuid-Holland heeft toestemming gekregen om te beginnen met de werkzaamheden aan het derde en laatste deel van de RijnlandRoute, de verbinding tussen Katwijk en Leiden.

De Raad van State wees het bezwaar van een omwonende van de Europaweg (N206) in Leiden af. Daardoor is het bestemmingsplan voor de ontsluiting van de Zuid-Hollandse stad onherroepelijk, aldus een woordvoerder van gedeputeerde Frederik Zevenbergen (verkeer en vervoer, VVD).

“We hebben nu groen licht. We voeren al voorbereidend werk uit en in de herfst gaat de schop in de grond”, aldus de woordvoerder.

Het project betreft het verbreden van de Europaweg, een belangrijke ontsluitingsweg in het zuidoosten van Leiden van en naar de A4. Hier ontstaan regelmatig files. Door op deze route de Lammebrug met 2,5 meter op te hogen, hoeft de brug minder vaak open voor de scheepvaart en verbetert de doorstroming.

“Iedereen die vanaf de A4 of N11 komt, gaat er blij van worden dat de toegangspoort tot Leiden breder wordt”, zei Zevenbergen eerder. “Met dit sluitstuk van de RijnlandRoute halen we een deel van de provincie verder van slot.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Drie Britse luchthavens mogen klimaatdemonstranten weren

LONDEN - Drie luchthavens in het Verenigd Koninkrijk mogen klimaatdemonstranten weren om mogelijke verstoringen van vluchten tijdens het drukke zomerseizoen te voorkomen. Een rechter heeft...
×