Clicky

vrijdag 5 juli 2024 - 19:35 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTen minste zes doden door orkaan Beryl

Ten minste zes doden door orkaan Beryl

HAVANA – Ten minste zes mensen zijn in het zuidoosten van het Caribische gebied overleden ten gevolge van de orkaan Beryl. De orkaan wordt omschreven als de sterkste van zijn soort ooit in deze tijd van het jaar.

Beryl richtte ernstige schade aan op het eiland Carriacou, dat deel uitmaakt van Grenada, en teisterde ook nabijgelegen eilanden als Santa Lucia en Saint Vincent met zware regens.

In Venezuela werd vicepresident Delcy Rodríguez getroffen door een vallende boom, toen ze zich in de kustregio Sucre op de hoogte ging stellen van de schade veroorzaakt door Beryl. Volgens president Nicolás Maduro was ze “hard geraakt, maar bij bewustzijn”.

Het ergste moet misschien nog komen, omdat Beryl naar verwachting woensdag op Jamaica en de Kaaimaneilanden “levensbedreigende winden en stormen” zal brengen, aldus het Amerikaanse Nationaal Orkaancentrum.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Drie Britse luchthavens mogen klimaatdemonstranten weren

LONDEN - Drie luchthavens in het Verenigd Koninkrijk mogen klimaatdemonstranten weren om mogelijke verstoringen van vluchten tijdens het drukke zomerseizoen te voorkomen. Een rechter heeft...
×