Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 20:10 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsCel geëist tegen verdachte van bedreigen Timmermans en wapenbezit

Cel geëist tegen verdachte van bedreigen Timmermans en wapenbezit

DEN HAAG – Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een gevangenisstraf van twintig maanden, waarvan acht voorwaardelijk geëist tegen een 54-jarige man uit Den Haag voor het bedreigen van de politicus Frans Timmermans en verboden wapenbezit. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

De man reageerde in februari op X op een bericht van de leider van GroenLinks-PvdA met een dreigende tekst en een gifje. “Grappig…jij weet niet eens wat er boven je hoofd hangt Fransje”, schreef verdachte Patrick M. bij een bewegend plaatje van een guillotine.

Timmermans deed hiervan aangifte bij het Team Bedreigde Politici. De politie heeft bij de verdachte huiszoeking gedaan, omdat op sociale media foto’s stonden van illegale wapens.

Volgens het OM is er geen reden om aan te nemen dat verdachte van plan was om de politicus echt iets aan te doen. De rechtbank in Den Haag doet op 16 juli uitspraak.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Grote uitslaande brand bij Dasko in Almelo [+foto’s&video]

ALMELO - Bij een grote brand op Bedrijvenpark Twente in Almelo komt veel rook vrij, meldt de brandweer. In Almelo, Aadorp en Albergen kunnen...
×