Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 19:29 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelNieuwe Iveco's van Niek Dijkstra naar de Kooy huisstijl

Nieuwe Iveco’s van Niek Dijkstra naar de Kooy huisstijl

Niek Dijkstra Transport werd eind april overgenomen door collega- containertransporteur Kooy Transport in Heerenveen. Op dat moment was de aflevering gaande van vijf nieuwe IVECO S-Way trekkers, besteld in de bekende bruin/gele Niek Dijkstra huisstijl, maar dat kon nog gewijzigd worden.

Vier van de vijf IVECO S-WAY trekkers waren inmiddels gespoten tijdens de overname, maar van één ontbrak nog de belettering, en de vijfde moest de spuitcabine nog in. Dat gaf eigenaar Sytze van der Kooy een idee: “We hebben toen in overleg de vierde truck in de bekende Niek Dijkstra kleuren laten voorzien van onze Kooy Transport belettering en striping. De vijfde truck hebben we toen helemaal in onze huisstijl laten uitvoeren. Daarmee krijgt de overname ook visueel een mooi plaatje, want zo is nummer vier een ‘transitietruck’ geworden, in de Niek Dijkstra kleuren met onze logo’s. Nummer vijf is volledig in de blauwe huisstijl van Kooy Transport uitgevoerd.”

Luchtgeveerde vooras

De vijf IVECO S-Way trekkers werden besteld door Jan Dijkstra van Niek Dijkstra Transport. Hij was altijd al overtuigd van de kwaliteit van de IVECO aandrijflijn. “Ik hoorde eigenlijk alleen maar positieve reacties van IVECO rijders, maar met de stap naar de S-WAY vond ik het model ook erg geslaagd. We zijn toen gaan praten met IVECO dealer Cornelis Bedrijfsauto’s en het resultaat staat hier nu voor de deur. Ik vind het gewoon mooie auto’s, ook het interieur. Verder hebben wij gekozen voor de Cursor 13 non-EGR krachtbron met 490 pk en luchtgeveerde voorassen.”

De trucks werden, zoals alle Niek Dijkstra auto’s voorzien van de nodige opties. Zo werden de IVECO trucks voorzien van een diepere zonneklep met verstralers en een originele IVECO LED lichtbak. “Wij wilden de trucks mooi strak houden, zonder allerlei toestanden op het dak. Dat verstoort de stroomlijn, en op deze manier ziet het er goed uit met behoud van de originele lijnen. Uiteindelijk is het toch het verbruik wat telt”, aldus Jan Dijkstra.

Friese familiebedrijven

De overname van Niek Dijkstra door Kooy Transport zorgde voor veel positieve reacties. Jan Dijkstra: “Voor ons was het belangrijk dat Kooy Transport ook een Fries familiebedrijf is, oorspronkelijk uit Makkum. Wij passen qua cultuur en kernwaarden perfect bij elkaar.”

Niek Dijkstra had ten tijde van de overname 53 trucks op de weg, Kooy Transport had zelf 50 trekkende eenheden. Daarmee ontstond een grote speler op het gebied van containertransport.

Sytze van der Kooy: “Vreemd genoeg hadden we toch maar weinig overlap in onze klantenkring. Niek Dijkstra was vooral gericht op het transport van en naar Noord-Nederland, terwijl wij vanuit Rotterdam eigenlijk overal heen reden binnen een cirkel van zo’n 400 kilometer. Voor onze klanten betekent de overname dat we ons dienstenpakket uit hebben kunnen breiden. Met vaste shuttles naar Noord-Nederland en met een prachtige terminal in Rotterdam en Heerenveen.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brandweer

Grote uitslaande brand bij Dasko in Almelo [+foto’s&video]

ALMELO - Bij een grote brand op Bedrijvenpark Twente in Almelo komt veel rook vrij, meldt de brandweer. In Almelo, Aadorp en Albergen kunnen mensen...
×