Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 16:01 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRutte heeft sleutels Torentje overhandigd aan opvolger Schoof

Rutte heeft sleutels Torentje overhandigd aan opvolger Schoof

DEN HAAG – Mark Rutte, inmiddels oud-premier, heeft de sleutels van het Torentje overhandigd aan zijn opvolger Dick Schoof.

Dit gebeurde even voor het middaguur voor het zicht van de camera’s bij het ministerie van Algemene Zaken. Daar zal Schoof als nieuwe minister-president leiding aan geven.

Rutte stelde Schoof eveneens voor aan de hoogste ambtenaar van dat ministerie, de secretaris-generaal. Nadat hij Schoof had verwelkomd op het ministerie en zijn werkkamer in het Torentje, fietste Rutte voor het laatst weg van zijn werkplek aan het Binnenhof.

Bij het Torentje hadden zich zo’n honderd belangstellenden verzameld, vooral dagjesmensen. Enkele buitenlandse toeristen vroegen zich af wat er allemaal gebeurde.

Op het moment dat de nieuwe bewindspersonen van het ministerie wegreden in hun dienstauto’s, riep één persoon: “Jullie moeten je schamen.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

ProRail

Lonen bij ProRail gaan minimaal 4,2 procent omhoog, meer aandacht voor...

UTRECHT - De circa 5.000 werknemers bij ProRail hebben zicht op een nieuwe cao, meldt CNV-onderhandelaar Jerry Piqué. "We zijn het eens geworden over...
×