Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 15:22 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelKotra Logistics neemt 750ste Scania in gebruik

Kotra Logistics neemt 750ste Scania in gebruik

YERSEKE – Onlangs nam directeur Erik de Koeijer van Kotra Logistics op het hoofdkantoor in het Zeeuwse Yerseke de sleutels van de 750ste Scania in ontvangst uit handen van Janko van de Baan, MD Scania Nederland, en Rudy Crabbe, Algemeen directeur AST Zeeland.

Kotra Logistics heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt want slechts acht jaar geleden werd de 500ste Scania in het wagenpark opgenomen.

“Wij hebben de afgelopen jaren diverse bedrijven overgenomen waarvan het wagenpark nodig aan modernisering toe was”, licht Erik de Koeijer deze groei toe. Dat de specialist in het transport van verse visproducten voor beide jubileumtrucks voor Scania koos komt mede door de goede relatie met dealer AST Zeeland.

In de zestiger jaren verschijnt de eerste Scania-Vabis in de vloot van het familiebedrijf dat al sinds 1880 bestaat. Het is het begin van een trouw en hecht partnership dat tot op vandaag de dag wordt voortgezet.

“De relatie met AST en Scania is goed en in onze branche, het transport van verse producten, is het belangrijk dat men onze business goed begrijpt”, aldus Erik de Koeijer. “Onze activiteiten gaan altijd door en dan is een dealer die ons optimaal ondersteunt van groot belang. Gelukkig kennen wij weinig problemen op dit vlak en als er toch een uitdaging is staat het team van AST altijd voor ons klaar.”

Kotra Logistics Yerseke 750ste Scania

Het huidige wagenpark omvat zo’n 200 eigen voertuigen en ca. 100 charters die regelmatig voor Kotra door heel West-Europa rijden met verse visproducten. Dit maakt Kotra Logistics marktleider in dit specifieke segment binnen transport en logistiek. Het bedrijf biedt werk aan ca. 600 mensen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

De 750ste Scania, een 460R Super met uitgebreide veiligheidsopties en Smart Dash, maakt deel uit van een grotere order. Onlangs werd dit model andermaal uitgeroepen tot Green Truck 2024 waarbij met name het lage brandstofverbruik een belangrijke rol speelde.

“Wij maken veel kilometers dus een laag brandstofverbruik is belangrijk voor het investeringsplaatje. Minstens zo belangrijk voor ons is de betrouwbaarheid en de aantrekkingskracht voor de chauffeur. Deze rijden graag met Scania”, vult Erik de Koeijer aan.

Kotra Logistics Yerseke 750ste Scania

Erik de Koeijer is alweer de vijfde generatie die leiding geeft aan het bedrijf en de volgende generatie is ook alweer werkzaam in het bedrijf. Kotra Logistics is de grootste West-Europese logistieke dienstverlener op het gebied van geconditioneerd vervoer van verse vis, schaal- en schelpdieren. Deze expertise stelt hoge eisen aan het materiaal waarmee wordt gewerkt en aan de partners waarmee zaken worden gedaan. De langjarige relatie met dealer AST en Scania bewijst dat de eisen voor wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid naadloos op elkaar aansluiten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

ProRail

Lonen bij ProRail gaan minimaal 4,2 procent omhoog, meer aandacht voor...

UTRECHT - De circa 5.000 werknemers bij ProRail hebben zicht op een nieuwe cao, meldt CNV-onderhandelaar Jerry Piqué. "We zijn het eens geworden over...
×