Clicky

woensdag 3 juli 2024 - 17:27 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOndernemer Guus Franke haakt af voor overname noodlijdend Vitesse

Ondernemer Guus Franke haakt af voor overname noodlijdend Vitesse

ARNHEM – Het bijna failliete Vitesse ziet ook nagenoeg de laatste kans op een overname verdwijnen. Ondernemer Guus Franke, die zich vorige maand op het laatste moment meldde voor een overname, is afgehaakt. Dat bevestigt algemeen directeur Edwin Reijntjes na berichtgeving van De Telegraaf.

Vitesse hoorde vorige week na veel uitstel dat de licentiecommissie van de KNVB niet akkoord gaat met de begroting voor komend seizoen omdat er nog te veel geld mist. Daardoor kan de gedegradeerde club vanaf augustus in principe niet uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie, maar tegen die beslissing is de club in beroep gegaan. Met het geld van miljonair Franke wilde Vitesse de begroting toch sluitend maken en daarmee de licentie terugwinnen.

Franke had al een belangrijke deal met Coley Parry, de Amerikaan achter de eerder mislukte overname van Vitesse, over het overnemen van miljoenen aan schulden. Daarom toonde Reijntjes zich vorige week op een persconferentie hoopvol, al gaf de directeur ook aan dat het geld bij de club deze week al op kan zijn en daardoor een faillissementsaanvraag dreigt.

“We zijn goed in gesprek, ook over actuele situaties als de liquiditeitsproblemen. Guus Franke heeft mij meerdere malen verzekerd dat hij er vertrouwen in heeft”, gaf Reijntjes aan. Waarom Franke nu kort voor het dienen van de beroepszaak toch is afgehaakt, is nog onduidelijk.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Dam2Dam Shuttle haalt tot 40.000 TEU van de weg

AMSTERDAM - TMA Logistics, Emerio en Port of Amsterdam hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend en gaan de vaste spoorverbinding voor goederenvervoer tussen Amsterdam en Rotterdam...
×