Clicky

woensdag 3 juli 2024 - 13:46 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMinder nieuwe auto's verkocht in eerste helft van het jaar

Minder nieuwe auto’s verkocht in eerste helft van het jaar

BUNNIK – De verkoop van nieuwe personenauto’s in Nederland is in de eerste helft van dit jaar gezakt. Volgens brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging werden vooral minder nieuwe benzineauto’s verkocht. Hybride en volledig elektrische auto’s nemen steeds meer marktaandeel over.

In totaal werden in de eerste zes maanden van het jaar 193.617 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, een daling van 3,5 procent vergeleken met een jaar eerder. Het aandeel van benzineauto’s zakte op jaarbasis van 33,2 naar 23,6 procent. Fabrikanten komen met steeds meer hybride modellen in plaats van benzineauto’s op de markt. Het aandeel hybride steeg daardoor naar 43,4 procent, van 36,2 procent in de eerste zes maanden van 2023.

Het marktaandeel van volledig elektrische auto’s klom naar 31,2 procent, van 28,9 procent een jaar terug. Het aandeel dieselauto’s lag onveranderd op 1,2 procent. LPG is goed voor 0,6 procent.

“De tijd van schaarste op de automarkt is voorbij. We bevinden ons nu duidelijk in een kopersmarkt, waar het aanbod ruim is en de keuzevrijheid groot”, aldus Bert de Kroon, voorzitter BOVAG Autodealers.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Onzekerheid vluchten Transavia voor zomermaanden nog niet voorbij

SCHIPHOL - Hoewel de problemen met de vloot van Transavia grotendeels zijn opgelost, kan de luchtvaartmaatschappij niet uitsluiten dat de komende drukke vakantiemaanden opnieuw...
×