Clicky

maandag 1 juli 2024 - 21:44 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAangehouden verdachte van liquidatiepoging op Spaanse politicus ook verdacht van voorbereiden liquidatie...

Aangehouden verdachte van liquidatiepoging op Spaanse politicus ook verdacht van voorbereiden liquidatie in Nederland

HAARLEM – De man die op 6 juni werd aangehouden in Haarlem wordt, samen met een andere man, verdacht van het voorbereiden van de liquidatie van een in Nederland verblijvende Iraanse activist en journalist. De man wordt ook, zoals eerder al door het OM gemeld, verdacht van een poging tot liquidatie op een Spaanse politicus.

De 38-jarige man met de Tunesische nationaliteit werd dankzij zeer alert optreden van de politie aangehouden, samen met een medeverdachte, een 27-jarige man met de Colombiaanse nationaliteit.

Agenten van de Eenheid Noord-Holland kregen op 6 juni een melding van een verdachte situatie en reageerden daar onmiddellijk op. Ter plaatse gekomen zagen ze twee mannen wegrennen. De agenten zetten te voet de achtervolging in en konden beide mannen aanhouden. Ze bleken in het bezit te zijn van vuurwapens.

Het onderzoek in deze zaak is nog niet afgerond, de verdachten zitten in beperkingen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Trailer in brand in ‘s-Gravenzande [+foto]

'S-GRAVENZANDE – Een trailer van een vrachtwagen is maandagavond 1 juli in brand gevlogen. Dit gebeurde aan de Nieuwlandsedijk in 's-Gravenzande. Niemand is hierbij gewond...
×