Clicky

zaterdag 29 juni 2024 - 12:31 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartSchade aan schip gemeld na droneaanval in Rode Zee

Schade aan schip gemeld na droneaanval in Rode Zee

ADEN – Een commercieel schip in de Rode Zee heeft melding gemaakt van schade door een droneaanval. Er vielen voor zover bekend geen slachtoffers, melden de Britse autoriteiten.

In de regio worden al maanden vrachtschepen onder vuur genomen door de Houthi’s, die de controle hebben over grote gebieden in Jemen. Deze aanvallen met raketten en drones verstoren de scheepvaart in een van de belangrijkste vaarroutes in de wereld. De Houthi’s zeggen de aanvallen uit te voeren uit solidariteit met de Palestijnen in de Gazastrook.

De Amerikaanse strijdkrachten hebben luchtaanvallen uitgevoerd om de beschietingen van schepen een halt toe te roepen. Ze maakten zaterdag nog bekend drie onbemande vaartuigen te hebben uitgeschakeld in een periode van 24 uur. Ook zouden de Houthi’s drie ballistische raketten hebben afgevuurd. Dat leidde voor zover bekend niet tot slachtoffers of noemenswaardige schade, aldus de krijgsmacht van de VS.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Enorme drugsvangst in havengebied Moerdijk: politie ontdekt cocaïne in telescoopkraan

MOERDIJK - De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant heeft vrijdag in een bedrijfspand in het havengebied van Moerdijk circa 3000 kilo cocaïne aangetroffen. Ter plekke zijn drie...
×