Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:15 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDoorzoekingen FIOD in onderzoek naar corruptie en witwassen

Doorzoekingen FIOD in onderzoek naar corruptie en witwassen

DEN HAAG – De FIOD heeft donderdag doorzoekingen gedaan op verschillende plaatsen in een onderzoek naar corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte, meldt een woordvoerder van de organisatie. De FIOD wil niet zeggen waar het onderzoek zich op richt. Er is niemand aangehouden.

Medewerkers van de FIOD zijn onder meer bij Van der Valk geweest, bevestigt een woordvoerder van de hotelketen na berichtgeving van De Telegraaf. “Wij hebben er kennis van genomen dat de FIOD een onderzoek uitvoert naar mogelijke onregelmatigheden bij de verhuur van hotelkamers aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers”, meldt de woordvoerder. Hij benadrukt dat Van der Valk-hotels geen onderdeel uitmaken van het onderzoek. “Wel heeft Van der Valk toegezegd om informatie te verlenen aan de FIOD.”

De FIOD heeft in hetzelfde onderzoek ook een inval gedaan in Didam. Daarbij zijn volgens Omroep Gelderland meerdere dure auto’s in beslag genomen, waaronder een Lamborghini en een Porsche.

Op verschillende plaatsen in het land zijn statushouders ondergebracht in een hotel of recreatiewoning. Asielzoekers met een verblijfsvergunning moeten na veertien weken naar een reguliere woning, maar in de praktijk is die termijn veertig weken. Het COA brengt hen daarom onder in bijvoorbeeld hotels, zodat er weer een plek vrijkomt in een azc. Een gemeente krijgt per statushouder die via deze regeling wordt opgevangen een vergoeding. Met dat geld kan de gemeente de tijdelijke opvang en de begeleiding van statushouders betalen.

LEES OOK
Lijst kabinet met grond en panden voor asielopvang naar provincies
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×