Clicky

zaterdag 29 juni 2024 - 13:42 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartRuim 3600 kilo cocaïne onderschept in lading bananen in haven van Vlissingen

Ruim 3600 kilo cocaïne onderschept in lading bananen in haven van Vlissingen

VLISSINGEN – De Douane heeft op woensdag 19 juni tijdens een reguliere controle ruim 3600 kilo cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Het gaat om de grootste drugsvangst van dit jaar in Zeeland tot nu toe, meldt het Openbaar Ministerie.

De verdovende middelen zaten verstopt tussen een lading bananen die afkomstig was uit Ecuador en onderweg was naar Duitsland. De straatwaarde van de onderschepte drugs bedraagt ruim 270 miljoen euro.

Een 27-jarige man uit Middelburg is door de Zeehavenpolitie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel. In samenwerking met de Douane wordt de woning van de verdachte doorzocht.

De politie en Koninklijke Marechaussee hebben de Douane woensdag bijgestaan met beveiligen van het havengebied. De drugs zijn afgevoerd en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Enorme drugsvangst in havengebied Moerdijk: politie ontdekt cocaïne in telescoopkraan

MOERDIJK - De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant heeft vrijdag in een bedrijfspand in het havengebied van Moerdijk circa 3000 kilo cocaïne aangetroffen. Ter plekke zijn drie...
×