Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:15 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHezbollah beschiet Israël weer met raketten, ondanks waarschuwing

Hezbollah beschiet Israël weer met raketten, ondanks waarschuwing

JERUZALEM – Hezbollah heeft opnieuw een raketaanval uitgevoerd op Israël. Er zijn zo’n vijftien projectielen afgevuurd vanuit Libanon, zeggen de Israëlische strijdkrachten.

Een Israëlische minister waarschuwde een dag eerder nog dat Hezbollah vernietigd zal worden als het geweld verder escaleert en er oorlog uitbreekt.

Het zwaarbewapende Hezbollah bevestigt dat het een aanval heeft uitgevoerd op een militair doel in het noorden van Israël. Dat zou een vergeldingsactie zijn geweest voor Israëlische aanvallen. Israël liet weten dat is teruggeslagen met artilleriebeschietingen. Hezbollah en Israëlische troepen bestoken elkaar regelmatig sinds het begin van de Gazaoorlog.

Die strijd wordt internationaal met groeiende bezorgdheid gevolgd. De Amerikaanse gezant Amos Hochstein bezocht deze week Israël en Libanon en zei dat dringend gede-escaleerd moet worden. Buitenlandminister Israël Katz van Israël zei dat het geduld van zijn land opraakt en waarschuwde dat ook Libanon zwaar getroffen zal worden als het tot een oorlog komt.

LEES OOK
Bronnen: Iran en bondgenoten bespreken vergelding na dood Haniyeh
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×