Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 14:13 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsStaatsmedia: Chinese automakers eisen vergelding voor EU-heffingen

Staatsmedia: Chinese automakers eisen vergelding voor EU-heffingen

BEIJING – Chinese autofabrikanten hebben aangedrongen bij de overheid om de importheffingen op Europese benzineauto’s te verhogen. Die maatregel moet een vergelding zijn voor de vorige week door de Europese Unie verhoogde importheffingen op Chinese elektrische auto’s. Dat melden Chinese staatsmedia, waaronder de krant Global Times.

De auto-industrie zou daarop hebben aangedrongen tijdens een besloten bijeenkomst op dinsdag, georganiseerd door het Chinese ministerie van Handel. Naast de Chinese fabrikanten SAIC en BYD, waren ook vertegenwoordigers van BMW, Volkswagen en Porsche aanwezig. Dat meldden ingewijden aan persbureau Reuters.

De krant schrijft dat de Chinese autofabrikanten de regering opriepen “om krachtige tegenmaatregelen te nemen”. Zij stelden verder voor om “een verhoging van het voorlopige tarief voor benzineauto’s met motoren met grote cilinderinhoud positief te overwegen”, aldus Global Times.

Volgens de Europese Commissie bedrijft China oneerlijke concurrentie door eigen fabrikanten te subsidiëren. Als daaraan niets verandert, komen er vanaf 4 juli extra heffingen tot ruim 38 procent.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Klimaatactivisten demonstreren zaterdag op Malieveld en willen A12 op

DEN HAAG - Klimaatactivisten gaan zaterdag op twee manieren demonstreren in Den Haag. Actiegroep Extinction Rebellion (XR) is wederom van plan de A12 te...
×