Clicky

zondag 8 september 2024 - 05:48 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPolitiebureaus opnieuw 24 uur dicht als actie voor vroegpensioen

Politiebureaus opnieuw 24 uur dicht als actie voor vroegpensioen

DEN HAAG – Politiebureaus met een publieksfunctie gaan opnieuw 24 uur dicht. Vorige week dinsdag gebeurde dat ook al. Met de sluitingen voeren de politievakbonden actie voor een structureel vroegpensioen. Door de actie kan woensdag bijvoorbeeld geen aangifte worden gedaan op de bureaus.

Sinds 2021 hebben politiemensen de mogelijkheid om vervroegd te stoppen met werken, maar die regeling is tijdelijk. De bonden willen dat er een permanente regeling komt waarbij politiemedewerkers vervroegd met pensioen kunnen zonder dat dat grote gevolgen heeft voor hun inkomen.

Behalve met de sluiting van politiebureaus deze en vorige week voerde de politie al eerder actie door geen bekeuringen uit te schrijven voor kleine overtredingen en vanaf donderdag assisteert de politie deurwaarders niet meer bij huisbezoeken.

“Pas als politici, bestuurders en werkgevers de juiste stappen zetten richting een fatsoenlijke RVU (regeling voor vervroegd uittreden) zullen de politiebonden stoppen met actievoeren. Tot dat moment nemen de acties alleen maar toe”, zegt het Landelijk Actiecentrum Politieacties.

LEES OOK
Vrachtwagen in beslag genomen bij grote controle in Enschede [+video]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×