Clicky

zaterdag 28 september 2024 - 00:52 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAgent gebruikt vuurwapen in Ter Apel, man raakt gewond aan been

Agent gebruikt vuurwapen in Ter Apel, man raakt gewond aan been

TER APEL – In het Groningse Ter Apel heeft een politieagent dinsdagmiddag zijn vuurwapen gebruikt, waarbij een man gewond is geraakt aan zijn been. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het voorval.

Het incident gebeurde rond 13.00 uur in een winkelpand aan de Marktstraat in de Groningse plaats. Agenten waren daarheen gegaan na een melding van overlast.

Ter plaatse “ontstond een situatie waarbij er door de politie is geschoten”, aldus de politie in een korte verklaring. De verdachte op wie is geschoten, werd ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld. Hij is aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex. Waarvan hij verdacht wordt, is niet bekendgemaakt.

Filiaal HEMA

Verdere mededelingen over het gebruik van het vuurwapen door de agent worden niet gedaan door de politie.

Dagblad van het Noorden meldt op basis van ooggetuigen dat de verdachte de winkel probeerde te overvallen. Het zou gaan om de lokale HEMA. Volgens de krant ontstond een worsteling tussen de verdachte en een agent, waarbij de verdachte het wapen probeerde af te pakken. Daarop zou zijn geschoten. Of de agent gewond is geraakt, is niet duidelijk.

LEES OOK
Raad Westerwolde wil boetegeld Ter Apel niet onder inwoners delen

Onderzoek Rijksrecherche

De politie geeft geen commentaar op de berichtgeving door Dagblad van het Noorden. De Rijksrecherche, die het schietincident onderzoekt, gaat kijken of “het vuurwapen rechtmatig is gebruikt”, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, dat de woordvoering daarover doet. Het is niet duidelijk hoelang dat onderzoek zal duren.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A15

Grote verkeershinder verwacht rond Rotterdam door werk aan A15

ROTTERDAM - Door onderhoudswerkzaamheden verwacht Rijkswaterstaat komend weekend "grote verkeershinder" op de snelweg A15 in de omgeving van Rotterdam. De weg in de richting...
×