Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:20 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHamas bereid positief te handelen, wil totaal einde aan agressie

Hamas bereid positief te handelen, wil totaal einde aan agressie

GAZA – In hun officiële reactie op het jongste plan voor een bestand in de Gazastrook, eisen de Palestijnse bewegingen Hamas en Islamitische Jihad een “totaal einde” aan de Israëlische agressie. De Palestijnse onderhandelingsdelegatie zegt ook bereid te zijn “positief te handelen om een overeenkomst te bereiken om deze oorlog tegen ons volk te beëindigen”, aldus een verklaring van de twee groeperingen.

De afgelopen tijd is Hamas herhaaldelijk opgeroepen te reageren op het plan dat eind mei door de Amerikaanse president Joe Biden was gepresenteerd, en dat volgens hem een Israëlisch voorstel was. De Palestijnse bewegingen laten nu aan bemiddelaars Qatar en Egypte weten te willen onderhandelen, maar ze willen ook dat de “voortdurende agressie tegen Gaza” volledig stopt en dat Israël zich compleet terugtrekt uit de hele Gazastrook.

Volgens het door Biden voorgestelde plan zou een en ander in fases moeten gebeuren en moet Hamas ook beginnen gijzelaars vrij te laten.

LEES OOK
Israël geeft Hamas week voor wapenstilstand, anders aanval Rafah

De reactie van Hamas komt volgens een anonieme Israëlische functionaris neer op een afwijzing. “Hamas heeft het voorstel voor de vrijlating van gijzelaars, dat werd gepresenteerd door president Biden, verworpen”, zei de functionaris tegen Reuters. “Ze hebben alle belangrijke parameters veranderd.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×