Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:24 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsHamas: 3 gijzelaars gedood tijdens Israëlische bevrijdingsactie

Hamas: 3 gijzelaars gedood tijdens Israëlische bevrijdingsactie

GAZA-STAD – Tijdens de Israëlische militaire operatie van zaterdag waarbij enkele gijzelaars werden bevrijd zijn ook drie gijzelaars gedood volgens Hamas. Dat melden de Al Qassam-brigades op hun Telegramkanaal. Tot de doden zou onder meer een Amerikaans staatsburger behoren.

Op de video die Hamas plaatste op Telegram zijn drie dode lichamen te zien die niet te identificeren zijn. De groepering maakte geen namen bekend.

Zaterdag zei het Israëlische leger vier gijzelaars uit handen van Hamas te hebben bevrijd in het midden van de Gazastrook. Bij die militaire operatie zouden 274 Palestijnen om het leven zijn gekomen. Zaterdag zei Hamas al dat ook een aantal gijzelaars was gedood tijdens de operatie, wat door een woordvoerder van het Israëlische leger werd afgedaan als een “schaamteloze leugen”.

Hamas ontvoerde in oktober ruim 250 mensen en nam deze mee naar de Gazastrook. Volgens schattingen zouden nog zo’n 120 mensen worden vastgehouden.

LEES OOK
Gasprijs verder omhoog door onrust in Midden-Oosten
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×