Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 01:02 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDeense premier Frederiksen op straat geslagen door man

Deense premier Frederiksen op straat geslagen door man

KOPENHAGEN – De Deense premier Mette Frederiksen is op straat in Kopenhagen geslagen door een man. De man is gearresteerd, melden Deense media. Frederiksen zelf laat via haar kantoor weten geschokt te zijn.

De politie wil alleen bevestigen dat de premier is geslagen op het plein Kultorvet in het centrum. De sociaaldemocratische Frederiksen (46) is regeringsleider sinds juni 2019.

Het is onduidelijk of de premier gewond raakte. Ook is er nog niets naar buiten gekomen over het motief voor de mishandeling. Frederiksen zou kort daarvoor nog campagne hebben gevoerd voor de Europese verkiezingen.

Deense ministers en andere politici spreken op X hun afschuw uit over het incident. Zij noemen het onder meer een aanval op de democratie.

Onlangs werd de Slowaakse premier Robert Fico neergeschoten op straat, maar hij is herstellende. De 71-jarige schutter, die wordt verdacht van poging tot moord, zou het niet eens zijn geweest met het beleid van Fico, die onder meer geen wapens naar Oekraïne wil sturen.

LEES OOK
Geert Wilders wilde Marnix van Rij als premier
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×