Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:30 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDuitse verzekeraars: minstens 2 miljard schade door watersnood

Duitse verzekeraars: minstens 2 miljard schade door watersnood

BERLIJN – De schade voor verzekeraars door de overstromingen in het zuiden van Duitsland bedraagt minstens 2 miljard euro. Dat zegt de brancheorganisatie voor Duitse verzekeraars GDV in een voorlopige schatting. Daarbij wordt gezegd dat er nog veel onzekerheid is over de totale schade omdat er nog steeds sprake is van hoogwater in de rivier de Donau in de deelstaat Beieren.

Door de overstromingen in Beieren en Baden-Württemberg zijn zeker zes doden gevallen. Duizenden mensen moesten hun huizen verlaten omdat die onder water kwamen te staan. Ook leidde het noodweer tot een grootschalige verstoring van het treinverkeer en de ontsporing van een trein na een aardverschuiving.

Als het hoogwater voorbij is, kan volgens GDV beter in kaart worden gebracht wat de schade is. De branchevereniging zegt dat mensen zo snel mogelijk helpen met het afwikkelen van schadeclaims nu prioriteit heeft.

Het gaat daarbij om het bedrag dat verzekeraars kwijt zijn aan schadeclaims. De totale schade zal veel hoger liggen. Veel mensen zijn niet verzekerd voor waterschade aan bijvoorbeeld woningen en auto’s.

LEES OOK
MAN opent groot aantal accu-reparatiecentra in Europa

Bij de Duitse watersnoodramp van juli 2021 in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts, waarbij meer dan 180 doden vielen, bedroeg de verzekerde schade bijna 9 miljard euro. Maar het totale schadebedrag van die ramp lag volgens herverzekeraar Munich Re op 33 miljard euro.

Naast schade aan woningen en auto’s zijn ook infrastructuur, bedrijven en boerderijen geraakt door watersnood. Volgens de landbouwminister van Baden-Württemberg zijn tienduizenden hectares aan landbouwgrond in de deelstaat beschadigd door zware regenval en overstromingen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×