Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:49 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTwee advocaten Taghi leggen verdediging neer

Twee advocaten Taghi leggen verdediging neer

AMSTERDAM – Twee van de drie advocaten van Ridouan Taghi hebben de verdediging neergelegd in de strafzaak Marengo. Alleen Michael Ruperti verdedigt Taghi nog in het omvangrijke liquidatieproces, bevestigt hij na berichtgeving van De Limburger. Nadere informatie kan hij niet geven.

Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen namen vorig jaar met Ruperti de verdediging van Taghi over, nadat advocaat Inez Weski was gearresteerd en noodgedwongen de verdediging had neergelegd. Van Berge Henegouwen staat Taghi nog bij in andere zaken buiten Marengo, hij kan geen commentaar geven hoe dat nu verder gaat.

Of er nieuwe advocaten voor Taghi gezocht worden, is niet duidelijk. “We moeten kijken hoe het nu verder gaat”, aldus Ruperti. Verdere toelichting wil hij niet geven.

Taghi is eerder dit jaar door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Het hoger beroep is inmiddels begonnen, de volgende zitting staat op 24 juni gepland. Of de nieuwe advocaten-situatie van Taghi gevolgen heeft voor de behandeling van de zaak, is onduidelijk.

LEES OOK
Ridouan Taghi zit opnieuw zonder advocaat in Marengo-proces

Het Marengo-proces draait om zes moorden en verschillende moordpogingen. In hoger beroep staan er veertien verdachten terecht.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×