Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 09:56 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOud-zwemcoach Verhaeren in sportief management wielerploeg Visma

Oud-zwemcoach Verhaeren in sportief management wielerploeg Visma

DEN BOSCH – Wielerploeg Visma – Lease a Bike heeft Jacco Verhaeren opgenomen in het nieuwe managementteam. De 55-jarige voormalige zwemcoach maakt vanaf 1 oktober deel uit van het sportief management bestaande uit vijf leden, onder leiding van directeur Richard Plugge.

Naast Verhaeren, die al betrokken was bij de wielerploeg, zal het sportief management bestaan uit Grischa Niermann, Mathieu Heijboer, Patrick Broe en Robbert de Groot. De vijf vervangen sportief directeur Merijn Zeeman, die na het seizoen naar voetbalclub AZ vertrekt.

“Verhaeren wordt coach van de coaches, trainer en sportinnovator”, legt Visma – Lease a Bike uit op de website. “En daarnaast zal hij verbinder zijn tussen de mannenploeg en de vrouwenploeg, met speciale aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van alle atleten.” Volgens de ploeg zal hij het team versterken “met zijn expertise als succesvol topcoach in de zwemsport en zijn outside-in blik op onze organisatie”.

Plugge is blij met de samenstelling van het team. “Ik ben trots dat we deze exceptionele professionals aan boord hebben, die met hun expertise en kennis van de organisatiecultuur Team Visma – Lease a Bike verder kunnen versterken op het gebied van strategie, coaching, voeding, innovatie, scouting en talentontwikkeling”, aldus de directeur.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Lufthansa overweegt belang in ITA te vergroten tot 90 procent

ROME  - Luchtvaartconcern Lufthansa overweegt zijn belang in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA Airways vanaf begin volgend jaar te vergroten tot 90 procent. Dat zei...
×