Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 23:05 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartZwanenburgbaan van 17 t/m 28 juni buiten gebruik voor jaarlijks regulier onderhoud

Zwanenburgbaan van 17 t/m 28 juni buiten gebruik voor jaarlijks regulier onderhoud

SCHIPHOL – Van maandag 17 tot en met vrijdag 28 juni vinden er reguliere onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Zwanenburgbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. In situaties waarbij vliegtuigen normaal gesproken starten vanaf of landen op de Zwanenburgbaan wordt tijdens deze periode een andere baan ingezet: voor startend vliegverkeer de Buitenveldertbaan en Kaagbaan, voor landend vliegverkeer de Buitenveldertbaan, Kaagbaan en Schiphol-Oostbaan. Luchtverkeersleiding Nederland start met de werkzaamheden aan het Instrument Landing System, die tot medio september duren.

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Zwanenburgbaan, waar nodig, kleine reparaties aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, het hemelwaterafvoer systeem wordt doorgespoeld, de omliggende grasvelden worden gemaaid en de lampen worden schoongemaakt of vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Inzet van andere start- en landingsbanen

Tijdens het onderhoud maakt het vliegverkeer meer gebruik van de andere banen, zoals de Buitenveldertbaan, Kaagbaan en de Schiphol-Oostbaan. Dat betekent dat er in de gebieden onder de vliegroutes van deze start- en landingsbanen meer vliegtuigen overkomen tijdens deze onderhoudsperiode. Op deze pagina staat over welke gebieden de verschillende vliegroutes lopen.

LVNL werkt aan het ILS

Tijdens deze periode start LVNL ook met werkzaamheden aan het Instrument Landing System (ILS) van de Zwanenburgbaan. Dit systeem zorgt ervoor dat vliegtuigen veilig kunnen landen. De werkzaamheden duren tot medio september. Daarna voert LVNL noodzakelijke metingen uit op de grond en in de lucht om de juiste en nauwkeurige werking van deze systemen te controleren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Grote uitslaande brand bij Dasko in Almelo [+foto’s&video]

ALMELO - Bij een grote brand op Bedrijvenpark Twente in Almelo komt veel rook vrij, meldt de brandweer. In Almelo, Aadorp en Albergen kunnen...
×