Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:36 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartAxxicom zet nieuwe stap in elektrificatie wagenpark op Schiphol

Axxicom zet nieuwe stap in elektrificatie wagenpark op Schiphol

SCHIPHOL – Passagiersbegeleider Axxicom Airport Caddy zal eind 2024 drie nieuwe elektrische ambuliften in gebruik nemen. Na een eerdere succesvolle pilot vorig jaar heeft het bedrijf besloten een leasecontract af te sluiten in samenwerking met TCR Group voor drie e-SideBulls van de Oostenrijkse fabrikant Bulmor. Deze stap draagt opnieuw bij aan de ambitie van Axxicom Airport Caddy om het wagenpark in zijn geheel te verduurzamen en hiermee bij te dragen aan een duurzamere luchthaven.

Ambuliften of schaarwagens zijn speciale hoogladers om passagiers met een beperking aan boord te brengen van vliegtuigen die niet via een brug zijn aangesloten aan de terminal. Ze worden bemand door een bestuurder met bijrijder en in de cabine passen zeven passagiers. De nieuwe elektrische versie van de ambulift van Bulmor leidt tot een aanzienlijke co2-reductie gedurende de levensduur van het voertuig (tot wel 400.000 kg co2). De voertuigen zijn bovendien voorzien van HEPA-filtertechnologie die voor kwetsbare passagiers 99,9% van alle door de lucht verspreide virussen tegenhoudt.

LEES OOK
Topman CrowdStrike betuigt spijt voor grote computerstoring

Volledig elektrisch wagenpark

Axxicom heeft zich ten doel gesteld om zo snel mogelijk de volledige operatie op Schiphol met elektrische voertuigen af te handelen. Zo werden in 2022 tien diesel aangedreven passagiersbussen vervangen door elektrische Volkswagen E-Crafters.

Vincent Kas, Business Unit Directeur Axxicom Airport Caddy: “We hebben in 2023 succesvolle pilots uitgevoerd met de elektrisch aangedreven Bulmor en zijn trots dat we deze stap naar verdere verduurzaming op de luchthaven kunnen zetten. We kijken er naar uit om de E-SideBull aan het einde van dit jaar in onze operatie op te nemen.”

Voor de nieuwe liften heeft Axxicom Airport Caddy een leasecontract afgesloten met TCR Group, specialist op het gebied van grondondersteunende apparaten op luchthavens. CEO Tom Bellekens: “Axxicom Airport Caddy is een van de eerste grote spelers die deze Bulmors in gebruik neemt. We zijn er trots op dat TCR de komende jaren een bijdrage kan leveren aan de verduurzamingsambities van Axxicom en ondersteunen deze stap van harte, in lijn met de specifieke eisen die gelden voor de verduurzaming van de luchthaven.”

LEES OOK
Luchthavenmedewerker Schiphol aangehouden na vondst 120 kilo cocaïne [+foto]
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×