Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 22:30 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsJournalisten aangevallen tijdens vlaggenmars in Jeruzalem

Journalisten aangevallen tijdens vlaggenmars in Jeruzalem

JERUZALEM – Duizenden nationalistische Israëliërs hebben deelgenomen aan de jaarlijkse vlaggenmars in Jeruzalem. Enkele journalisten werden aangevallen door deelnemers aan de mars.

Met de mars wordt de verovering van Oost-Jeruzalem in de Zesdaagse Oorlog van 1967 gevierd. De deelnemers liepen ook door Palestijnse wijken, volgens critici een onnodige provocatie. Volgens Israëlische media was er veel politie op de been om de marslopers en de Palestijnen uit elkaar te houden.

Deelnemers aan de mars vielen een groep journalisten aan die verslag deden voor Arabische en Israëlische media. Demonstranten sloegen onder meer een Israëlische verslaggever van de krant Haaretz, die zich beschermend opstelde tegenover collega’s. De politie maakte bekend vijf mensen te hebben gearresteerd.

In het verleden is de mars vaker ontaard in rellen waarin ultranationalistische jongeren en Palestijnen tegenover elkaar stonden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Grote uitslaande brand bij Dasko in Almelo [+foto’s&video]

ALMELO - Bij een grote brand op Bedrijvenpark Twente in Almelo komt veel rook vrij, meldt de brandweer. In Almelo, Aadorp en Albergen kunnen...
×