Clicky

woensdag 3 juli 2024 - 16:54 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs, gezochte bijrijder en flink overbeladen vrachtwagen

Vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs, gezochte bijrijder en flink overbeladen vrachtwagen [+foto]

SALMTAL/IMMERT/BICKENDORF –  Tijdens meerdere controles van het goederenvervoer door de Duitse politie werd dinsdag 4 juni een chauffeur aangetroffen op de A1 die niet in staat was het vereiste rijbewijs te tonen. Zijn bijrijder werd gezocht vanwege een arrestatiebevel. Hij werd vandaag voor de rechter voorgeleid.

Op de Duitse B327 bij Immert hielden agenten dinsdagmiddag ook een kleine vrachtwagen aan, waarvan de bestuurder niet meer over een geldig rijbewijs beschikte. Ook tegen deze bestuurder is een strafrechtelijke procedure gestart wegens het rijden zonder rijbewijs.

Woensdagochtend hebben agenten een achtassige trekker met oplegger aangehouden die beladen was met twee zeecontainers. In deze containers zat wijn die vanuit de haven van Rotterdam naar Zell an der Mosel vervoerd moest worden.

Na controle van de vervoersdocumenten werd het vermoeden van aanzienlijke overbelading bevestigd. Bij weging met de eigen weegschaal van de politie werd een totaalgewicht van 70.750 kg (netto) vastgesteld terwijl 40.000 kilo is toegestaan. De trekker met oplegger was dus in totaal met 76,8 procent overbeladen.

Verder rijden werd de chauffeur verboden en de containers werden vervolgens afzonderlijk naar de bestemming vervoerd. De chauffeur riskeert nu een boete en het bedrijf riskeert een procedure waarbij beslag kan worden gelegd op de vrachtopbrengsten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Dam2Dam Shuttle haalt tot 40.000 TEU van de weg

AMSTERDAM - TMA Logistics, Emerio en Port of Amsterdam hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend en gaan de vaste spoorverbinding voor goederenvervoer tussen Amsterdam en Rotterdam...
×