Clicky

dinsdag 2 juli 2024 - 03:41 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAanhoudingen in omzeiling en overtreding sanctiewet tegen Rusland

Aanhoudingen in omzeiling en overtreding sanctiewet tegen Rusland

RIDDERKERK – Afgelopen dinsdag zijn een 73-jarige man en een 46-jarige vrouw uit Ridderkerk aangehouden op verdenking van overtreding van de sanctiewetgeving. Beiden zijn bestuurders van twee bedrijven en worden verdacht van het aankopen en invoeren van Russisch hout in strijd met de handelsbeperkingen als gevolg van de sanctiemaatregelen.

Ook worden zij ervan verdacht de sanctiewet te omzeilen door via Chinese leveranciers Russisch hout in te kopen. Hun woningen en bedrijven in Ridderkerk zijn doorzocht. Er is beslag gelegd op administratie, bankrekeningen, woningen en hun houtvoorraad. De NVWA verleent bijstand aan het onderzoek.

Sinds april 2022 geldt het verbod ten aanzien van het Russische hout. Doel daarvan is te voorkomen dat Rusland inkomsten genereert waarmee het actie kan opzetten die de situatie in Oekraïne (verder) destabiliseren.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Trailer in brand in ‘s-Gravenzande [+foto]

'S-GRAVENZANDE – Een trailer van een vrachtwagen is maandagavond 1 juli in brand gevlogen. Dit gebeurde aan de Nieuwlandsedijk in 's-Gravenzande. Niemand is hierbij gewond...
×