Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:28 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMedia Israël: regering stelt 50.000 extra reservisten beschikbaar

Media Israël: regering stelt 50.000 extra reservisten beschikbaar

JERUZALEM – De Israëlische regering stelt nog eens 50.000 reservisten beschikbaar voor de krijgsmacht, melden Israëlische media. Daarmee stijgt het aantal inzetbare reservisten naar 350.000.

Het maximumaantal lag aanvankelijk op 300.000 en werd in de eerste weken van de oorlog in de Gazastrook tijdelijk verhoogd naar 360.000, meldt de Times of Israel. De krijgsmacht heeft volgens de nieuwssite gezegd dat het aantal opnieuw wordt verhoogd omdat de operatie in Rafah meer militairen vereist dan gedacht. Media schrijven dat tijdens de oorlog 287.000 reservisten zijn opgeroepen, onder wie velen die inmiddels weer thuis zijn.

De krijgsmacht ontkent dat extra reservisten te maken hebben met de spanningen in het noorden van Israël. De Libanese militante beweging Hezbollah en Israël vallen elkaar vrijwel dagelijks aan. Premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag gewaarschuwd dat Israël “voorbereid is op een extreem krachtige actie in het noorden”.

LEES OOK
Internationaal Gerechtshof: Israëlisch nederzettingenbeleid in strijd met recht
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×