Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:10 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNieuwe kentekenserie voor personenauto's in gebruik genomen

Nieuwe kentekenserie voor personenauto’s in gebruik genomen

DEN HAAG – De eerste auto met het nieuwe kenteken GBB-01-B rijdt vanaf dinsdag rond op de Nederlandse wegen. Dit is het eerste kenteken uit de nieuwe cijfer-lettercombinatie voor personenauto’s, heeft de RDW bekendgemaakt.

De nieuwe kentekenserie is de elfde cijfer-lettercombinatie voor personenauto’s. De eerste serie werd uitgegeven in 1951 en bestond uit twee letters en vier cijfers. Deze kentekenserie ging zestien jaar mee, pas in 1967 startte de volgende kentekencombinatie.

De vorige kentekenserie ging vijf jaar mee, deze cijfer-lettercombinatie ging in augustus 2019 van start. Deze bestond uit één letter, gevolgd door drie cijfers en twee letters.

De nieuwe kentekenserie gaat naar verwachting ongeveer acht jaar mee. Een Volvo EX30 van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kreeg dinsdagmiddag de eerste nieuwe kentekenplaten van de RDW.

LEES OOK
Groei van 25 procent in registraties van lichte bedrijfswagens
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×