Clicky

maandag 1 juli 2024 - 21:12 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTenlastelegging in zedenzaak Ali B uitgebreid met aanranding

Tenlastelegging in zedenzaak Ali B uitgebreid met aanranding

HAARLEM – Het Openbaar Ministerie heeft in de zedenzaak van rapper Ali B de tenlastelegging uitgebreid. De officieren van justitie hebben na bestudering van het dossier besloten om de rapper naast verkrachting ook aan te klagen voor aanranding van een vrouw in Heiloo, zegt een woordvoerster van het OM Noord-Holland.

De strafzaak tegen Ali B dient volgende week op woensdag 12 juni en donderdag 13 juni bij de rechtbank in Haarlem. In maart vorig jaar maakte het OM reeds bekend de 42-jarige tv-persoonlijkheid uit Almere te gaan vervolgen voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen.

De verdenking behelsde tot eind vorig jaar drie verschillende feiten, waaronder een aanranding van een voormalige kandidaat van The Voice of Holland in mei 2018 in Amsterdam. De andere twee feiten waar Ali B voor zou worden vervolgd, betreft een verkrachting in augustus 2018 in Heiloo en een verkrachting in april 2014 in Marokko.

“Na bestudering van het dossier in de afgelopen maanden heeft het Openbaar Ministerie de definitieve tenlastelegging samengesteld. Zodoende is die uitgebreid met een vierde feit”, zegt de woordvoerster.

De zaak draait volgende week om twee aangiftes en een melding. De aangiftes zijn gedaan door de vrouw die in Heiloo slachtoffer werd en de voormalige kandidaat van The Voice of Holland. De melding zou gedaan zijn door Ellen ten Damme, iets wat de woordvoerster van het OM uit privacy-overwegingen niet kan bevestigen. Ten Damme deed in 2014 mee aan het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan. De rapper nam de zangeres destijds mee naar de Marokkaanse stad Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Trailer in brand in ‘s-Gravenzande [+foto]

'S-GRAVENZANDE – Een trailer van een vrachtwagen is maandagavond 1 juli in brand gevlogen. Dit gebeurde aan de Nieuwlandsedijk in 's-Gravenzande. Niemand is hierbij gewond...
×