Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:47 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsWeer in Duitsland beter en noodweerwaarschuwingen ingetrokken

Weer in Duitsland beter en noodweerwaarschuwingen ingetrokken

STUTTGART/PASSAU – De Duitse meteorologische dienst heeft alle waarschuwingen voor noodweer ingetrokken en verwacht droger en warmer weer, vooral in Baden-Württemberg. Maar ook in het door hevige regens geteisterde Beieren voorziet de dienst in de loop van de dag wat zon en weinig regen.

In de nacht van maandag op dinsdag heeft het nog hard geregend ten zuiden van de rivier de Donau in Zuid-Duitsland en in Oostenrijk. Op tal van plaatsen zijn rivieren buiten hun oevers getreden en de wateroverlast houdt aan. Het waterpeil van de Donau stijgt op een aantal punten nog steeds. In Passau waar drie rivieren samenvloeien, is het waterpeil al rond de 10 meter en stijgende. De binnenstad staat er onder water. Maar volgens de autoriteiten is er geen sprake van recordhoogtes. De verwachting is dat het hoogtepunt niet lang op zich laat wachten in Passau, net als in Regensburg. Passau is bijzonder kwetsbaar omdat de Donau, de Inn en de Ilz er samenvloeien.

LEES OOK
19-jarige in Duitsland doodt ouders en broer, zus zwaargewond

De Beierse premier Markus Söder noemt de situatie in zijn deelstaat “ernstig en kritiek”. Hij heeft dinsdag om te beginnen minstens 100 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld voor onmiddellijke hulp bij het herstel van de schade. Hij belooft “snelle en niet bureaucratische financiële hulp” aan particulieren en bedrijven. De hulp wordt snel ter beschikking gesteld en kan later worden verrekend met geld dat verzekeringsmaatschappijen mogelijk later uitkeren. De voetbalclub FC Bayern heeft naar eigen zeggen 1 miljoen euro uitgetrokken voor hulp aan slachtoffers van de watersnood.

Het noodweer heeft in de Bondsrepubliek aan zeker vijf mensen het leven gekost en een brandweerman wordt nog steeds vermist, melden Duitse media. Aangenomen wordt dat hij is verdronken. Er is veel schade aangericht.

In Flintsbach aan de Inn bij de Oostenrijkse grens is dinsdag ook een deel van een kasteelruïne ingestort en weggegleden met de modder en het water. Huizen die lager bij de ruïne staan zijn uit voorzorg ontruimd omdat mogelijk meer delen van de ruïne van de burcht Falkenstein instorten.

LEES OOK
Duitse luchthavenbeveiligers leggen ook vrijdag het werk neer
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×