Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:22 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsReal Madrid bevestigt komst Mbappé voor vijf seizoenen

Real Madrid bevestigt komst Mbappé voor vijf seizoenen

MADRID – Real Madrid heeft Kylian Mbappé officieel binnen. De 25-jarige voetbalvedette ligt de komende vijf jaar vast bij de Champions League-winnaar, zo meldt de club. Mbappé komt transfervrij over van Paris Saint-Germain.

De transfer zat er al lange tijd aan te komen. In de zomer van 2022 rekende Real Madrid al op de komst van de Franse aanvaller, maar toen koos hij er op het laatste moment voor zijn aflopende contract in Parijs te verlengen. Nu vond Mbappé het wel het goede moment voor een overstap, zo bevestigde hij vorige maand. Dat zijn volgende avontuur bij zijn droomclub Real Madrid zou zijn, werd nooit betwijfeld.

Mbappé won de afgelopen zeven jaar in eigen land veel prijzen met Paris Saint-Germain, maar slaagde er nooit in de Champions League te winnen. In 2020 verloor de club in de finale van Bayern München (0-1), afgelopen seizoen was Borussia Dortmund in de halve finales te sterk. Zijn nieuwe club Real was Dortmund zaterdag wel de baas (2-0), waardoor de vijftiende Champions League-zege voor de Spanjaarden een feit was.

LEES OOK
Le Pen bekritiseert voetballer Mbappé op dag dat Fransen stemmen

De nieuwe triomf van de ‘Koninklijke”, die zich voor de zesde keer in de laatste tien jaar tot beste van Europa kroonde, was mogelijk ondanks de afwezigheid van een absolute topspits. De Spanjaard Joselu was met twee late treffers belangrijk bij het uitschakelen van Bayern in de halve finales, maar vaak speelde de ploeg van trainer Carlo Ancelotti zonder ‘nummer 9’. Die positie zou Mbappé kunnen gaan vervullen, al speelt hij ook graag vanaf de flank.

Mbappé begon zijn carrière bij AS Monaco. PSG nam hem in 2017 eerst op huurbasis over en maakte een jaar later 180 miljoen euro over. Mbappé is als een van de beste voetballers van dit moment nog steeds veel geld waard. Dat ziet hij ongetwijfeld terug in het tekengeld en salaris dat Real hem uitkeert, nu de club geen transfersom hoeft te betalen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×