Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 13:41 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartNachtsluiting Schiphol kost Transavia 'meer dan 200 miljoen euro'

Nachtsluiting Schiphol kost Transavia ‘meer dan 200 miljoen euro’

SCHIPHOL – Volgens interne berekeningen van Transavia gaat de nachtsluiting op Schiphol ‘meer dan 200 miljoen euro kosten’ voor het bedrijf, meldt het luchtvaartbedrijf tegenover BNR. Ook al kwam de luchthaven zelf met het plan, is luchtvaartmaatschappij Transavia ontevreden met de koers van de luchthaven.

“De insteek zoals Schiphol die gekozen heeft, dat spijt mij ten zeerste”, zegt algemeen directeur Marcel de Nooijer van Transavia tegenover BNR.

Transavia is grootgebruiker van de nachtslots op Schiphol. Zelf meldt het bedrijf dat het ongeveer een derde van alle vluchtmogelijkheden gebruikt in de nacht.

Interim-topman van Schiphol Ruud Sondag kwam zelf met het plan om tussen 00.00 uur ‘s nachts en 06.00 uur ‘s ochtends geen vluchten meer te laten vertrekken op de luchthaven en van middernacht tot 05.00 uur geen vluchten te laten landen.

Dat plan moet eind 2025 worden ingezet. Daardoor moet de overlast voor buurtbewoners worden verminderd.

BronBNR
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Klimaatactivisten demonstreren zaterdag op Malieveld en willen A12 op

DEN HAAG - Klimaatactivisten gaan zaterdag op twee manieren demonstreren in Den Haag. Actiegroep Extinction Rebellion (XR) is wederom van plan de A12 te...
×