Clicky

zondag 8 september 2024 - 03:52 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBij mesaanval in Mannheim verwonde agent overlijdt na coma

Bij mesaanval in Mannheim verwonde agent overlijdt na coma

MANNHEIM – De politieagent die vrijdag gewond raakte bij een mesaanval in het Duitse Mannheim is dood. Dat melden het openbaar ministerie van Karlsruhe, het politiebureau van Mannheim en de staatsrecherche. Eerder zondag was hij in een kunstmatige coma gebracht.

De agent probeerde in te grijpen toen een man op mensen begon in te steken bij een bijeenkomst van de islamkritische organisatie Pax Europa. Meerdere mensen raakten gewond, onder wie de bekende activist Michael Stürzenberger. Hij is volgens een collega in zijn been en gezicht geraakt en moest een noodoperatie ondergaan.

De vermoedelijke dader werd door de politie neergeschoten. Ook hij moest worden geopereerd en is nog niet aanspreekbaar voor een verhoor. Zijn motief is nog onduidelijk. Volgens Duitse media is hij een 25-jarige Afghaan die in Duitsland woont. Hij zou getrouwd zijn met een Duitse vrouw en twee kinderen hebben.

LEES OOK
Nederlanders gewaarschuwd voor vertraging aan Duitse grens vanwege EK
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×