Clicky

zaterdag 5 oktober 2024 - 07:52 uur
Transport Duitsland Oprichten
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBondskanselier Scholz naar overstromingsgebied Zuid-Duitsland

Bondskanselier Scholz naar overstromingsgebied Zuid-Duitsland

BERLIJN – De Duitse bondskanselier Olaf Scholz gaat maandag naar het overstromingsgebied in Zuid-Duitsland. Volgens de krant Bild wil hij met eigen ogen zien wat de situatie in het gebied is.

De precieze details van zijn bezoek zijn nog niet bekend. Scholz zou maandag sowieso al naar het zuiden afreizen, maar eigenlijk zou hij te gast zijn in de fanzone in München, een van de steden waar over twee weken het EK voetbal begint.

In grote delen van Beieren en Baden-Württemberg werd de noodtoestand uitgeroepen door hevige regenval. Rivieren treden buiten hun oevers en dammen zijn doorgebroken. Duizenden mensen zijn geëvacueerd. Een brandweerman is verdronken.

Steun betuigen

Zondag is de minister van Economische Zaken Robert Habeck al in het overstromingsgebied. Ook veel regionale bestuurders zijn op pad om steun te betuigen aan geëvacueerden en reddingsdiensten.

Volgens minister-president Markus Söder van Beieren zijn er ongeveer 40.000 hulpverleners onderweg in de deelstaat, onder wie ook militairen. De situatie zou er verslechteren, terwijl in het aangrenzende Baden-Württemberg her en der het ergste achter de rug lijkt te zijn.

LEES OOK
Bij mesaanval in Mannheim verwonde agent overlijdt na coma
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen met horizontale boormachine gestolen [+foto]

VERL - Tussen zaterdag 28 september 14:30 uur en maandag 30 september 07:00 uur werd in de Industriestrasse in het Duitse Verl een vrachtwagen...
×