Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:14 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMedewerker marechaussee omgekomen bij woningoverval op Curaçao

Medewerker marechaussee omgekomen bij woningoverval op Curaçao

WILLEMSTAD – De Nederlandse medewerker van de marechaussee op Curaçao die om het leven kwam bij een gewapende woningoverval, is door inbrekers doodgeschoten. Dat maakte de plaatselijke politie zaterdagochtend (lokale tijd) bekend.

De 49-jarige medewerker zat laat op de avond met zijn vrouw op het terras van hun huis aan de Reigerweg toen ze een geluid hoorden. De man ging kijken en kort daarop hoorde de vrouw een schot. Daarop kwamen drie mannen de woning binnen, deels gemaskerd. Eén van de drie mannen had een vuurwapen in zijn hand. Ze bedreigden de vrouw die geld en sleutels van de auto afgaf. Nadat ze het huis verder hadden doorzocht, gingen ze er in de auto vandoor. Ambulancepersoneel kon niets meer voor de neergeschoten man doen.

Tijdens de overval was een kind van het stel in het huis aanwezig. Onduidelijk is nog hoe het kind eraan toe is. De buren sloegen alarm toen ze de vrouw iets voor middernacht om hulp hoorden schreeuwen.

LEES OOK
Autotransporter rijdt met volle snelheid achterop wachtende auto die platgedrukt wordt tussen vrachtwagens [+foto's&video's]

De politie maakte bekend dat de auto inmiddels is teruggevonden. Hoofd van de politie Raymond Ellis gaf aan dat er hard wordt gewerkt samen met Nederland. “We kunnen dit niet toestaan. We mogen dit niet tolereren. Er wordt met man en macht aan gewerkt.”

De man was werkzaam op Curaçao in het kader van de versterking van grenstoezicht op de luchthaven. Hoofdofficier Heiko de Jong noemde het een vreselijk incident. “Het laat weer zien dat we een groot probleem hebben met illegale vuurwapens, daar wordt al hard aan gewerkt. Misschien dat dit incident ertoe leidt dat we het nog serieuzer kunnen aanpakken en ook de straffen voor illegaal wapenbezit kunnen worden verhoogd.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×