Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:48 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerProef met flitspalen voor 30 kilometer per uur in Amsterdam begint

Proef met flitspalen voor 30 kilometer per uur in Amsterdam begint

AMSTERDAM – In Amsterdam gaan zaterdag de flitspalen aan waarmee de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur moet worden gehandhaafd. Het is voor het eerst dat flitspalen hiervoor worden ingezet, en het gaat dan ook om een proef.

Eind vorig jaar werd de maximumsnelheid in een groot deel van Amsterdam 30 kilometer per uur. Volgens het Openbaar Ministerie houden bestuurders zich nog lang niet overal aan de snelheidslimiet.

Om te onderzoeken of flitspalen het juiste middel zijn, start het OM daarom met de pilot. Op de Stadhouderskade worden de vier vaste flitspalen ingesteld op de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Wie te hard rijdt, krijgt een boete.

Ook komen er verplaatsbare flitsapparaten op de Postjesweg, de Kattenburgerstraat en de Oostenburgergracht. Een flexflitser blijft ongeveer twee maanden op dezelfde plek staan.

LEES OOK
Pro-Palestijnse betogers spreken van bezetting aantal universiteiten
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×