Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:25 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsUniversiteit van Gent verbreekt banden met Israël

Universiteit van Gent verbreekt banden met Israël

GENT – De Universiteit van Gent heeft naar eigen zeggen alle contacten met Israëlische universiteiten en onderzoeksinstellingen verbroken. De banden met Israëlische instellingen zijn niet meer te verenigen met het beleid van de universiteit ten aanzien van mensenrechten. Eerder verbrak de universiteit de banden met drie van dergelijke instellingen, maar nu met allemaal.

Pro-Palestijnse betogers bezetten al sinds begin mei delen van het complex van de UGent, zoals de onderwijsinstelling wordt genoemd. Ze protesteren tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook waarbij sinds oktober al meer dan 36.000 doden en 81.000 gewonden zijn gevallen, voornamelijk vrouwen en minderjarigen.

Volgens de krant De Gentenaar zijn de betogers op de campus blij met het besluit, maar zeggen ze door te gaan met de bezettingsacties. Dat is volgens betogers omdat de UGent de banden met wetenschappelijke instellingen verbreekt, maar nog steeds banden zou hebben met Israëlische bedrijven.

Volgens een onderzoekscommissie van de UGent zijn er grote zorgen over de connecties tussen academische instellingen in Israël en de regering van dat land. De commissie merkt ook op dat de humanitaire toestand in de Gazastrook steeds slechter wordt, zoals het Internationaal Gerechtshof pas nog heeft vastgesteld na een voorlopige uitspraak over de Gazastrook en de Israëlische oorlogshandelingen.

LEES OOK
Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×