Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:44 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMeerdere gewonden bij mesaanval in Mannheim

Meerdere gewonden bij mesaanval in Mannheim

MANNHEIM – Bij de mesaanval in Mannheim zijn drie mensen gewond geraakt, melden Duitse media op basis van de politie. De radicaal-rechtse activist Michael Stürzenberger, tegen wie de aanval gericht lijkt te zijn geweest, moet volgens een collega een noodoperatie ondergaan.

“Hij is in zijn been en zijn gezicht gestoken”, zegt collega Stefanie Kizina tegen de krant Bild. “Voor zover bekend is er geen levensgevaar.”

Een politieagent die de aanvaller probeerde te overmeesteren is ook gewond geraakt. Volgens Bild zijn zijn verwondingen “ernstig”. Alle gewonden zijn in elk geval naar het ziekenhuis gebracht.

De aanvaller is neergeschoten door de politie. Het is niet bekend wat zijn toestand is. Het motief is ook nog onduidelijk, maar de organisatie van de bijeenkomst waar Stürzenberger zou spreken noemt het een terroristische aanslag. Stürzenberger staat bekend als fel criticus van de islam.

LEES OOK
Agent die gewond raakte in Mannheim ligt in kunstmatige coma
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×