Clicky

donderdag 19 september 2024 - 18:22 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMoeder meisje Vlaardingen: nu liever geen stille tocht

Moeder meisje Vlaardingen: nu liever geen stille tocht

VLAARDINGEN – De biologische moeder en familieleden van het 10-jarige pleegmeisje uit Vlaardingen dat zwaargewond in het ziekenhuis ligt, vragen mensen die meeleven om voor nu geen stille tocht te organiseren. Dat staat in een verklaring van de organisatie Namens de Familie. Vrijdag staat in Vlaardingen een stille tocht op het programma.

“Hoewel ze zien dat het initiatief uit een warm hart komt, voelt de biologische familie zich er niet comfortabel bij. Het meisje leeft nog en de hoop op beterschap is nu te sterk voor een stille tocht. De biologische moeder zal dan ook niet aanwezig zijn of zich op een andere manier aan het initiatief verbinden”, staat in de verklaring.

In de verklaring staat ook dat de moeder “tussen hoop en vrees” leeft. “Voor de biologische moeder en haar directe familie is de onzekerheid heel groot.” Voor medische updates is de biologische familie afhankelijk van zorgorganisatie William Schrikker. “Een confronterende en pijnlijke situatie voor de biologische moeder en haar directe familie. De biologische moeder kan haar dochter niet op eigen initiatief bezoeken. Ze is de afgelopen week wel een aantal keer bij haar geweest. Dat waren korte bezoeken van ongeveer 5 minuten.”

LEES OOK
Ruiten woning voor mishandeling opgepakte pleegouders vernield

De familieleden doen in de verklaring ook een beroep op “de media en alle andere geïnteresseerden” om hen zoveel mogelijk rust te gunnen en om geen “onnodige details, namen en/of fotomateriaal” te delen. “Het is allemaal al heftig genoeg.”

De pleegouders van het meisje, een man en een vrouw van 37 jaar, werden maandagochtend opgepakt omdat ze verdacht worden van poging tot doodslag en zware mishandeling van hun pleegdochter. Donderdag in de loop van de dag moeten ze voor de rechter verschijnen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×