Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:07 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsXi betuigt steun aan Palestijnen en belooft extra donatie UNRWA

Xi betuigt steun aan Palestijnen en belooft extra donatie UNRWA

BEIJING – De Chinese president Xi Jinping heeft in een toespraak voor het Chinees-Arabische Samenwerkingsforum in Beijing verschillende toezeggingen gedaan aan de Palestijnse zaak.

Zo beloofde hij een extra donatie van 3 miljoen dollar aan het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA en Chinese steun bij de wederopbouw van Gaza.

Ook herhaalde Xi de Chinese steun voor de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat en een volledig lidmaatschap van de Verenigde Naties. Hij voegde eraan toe dat de Israëlische oorlog tegen Gaza niet voor onbepaalde tijd kan voortduren en dat een tweestatenoplossing niet kan worden afgewend.

Eerder op donderdag sprak Xi de staatshoofden van Bahrein, Egypte, de VAE en Tunesië toe, evenals de ministers van Buitenlandse Zaken van andere landen van de Arabische Liga. China wil betrekkingen met Arabische staten opbouwen die als “model kunnen dienen voor het handhaven van de wereldvrede en stabiliteit,” zei hij onder meer.

LEES OOK
Hamas: standpunt Blinken obstakel bij onderhandelingen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×