Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:17 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsWSJ: Blinken hint op goedkeuring gebruik VS-wapens in Rusland

WSJ: Blinken hint op goedkeuring gebruik VS-wapens in Rusland

CHISINAU – De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft woensdag laten weten dat de Verenigde Staten overwegen Oekraïne toe te staan ​​Russisch grondgebied aan te vallen met door de VS geleverde wapens. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ).

Blinken, die op bezoek is in Moldavië, zei dat dit idee levensvatbaar is geworden door de situatie op het slagveld in Oekraïne. Daar is Rusland al maanden aan de winnende hand.

Het was de eerste keer dat een topfunctionaris van de Amerikaanse regering publiekelijk heeft aangegeven dat de VS een dergelijke beleidswijziging overwegen. Tot op heden hebben de VS steeds gezegd dat Oekraïne geen doelen op Russisch grondgebied mag aanvallen met ATACMS-raketten of andere Amerikaanse wapens, aldus de WSJ.

Sommige Europese NAVO-bondgenoten, onder wie Frankrijk, dringen erop aan dat de aan Oekraïne opgelegde beperkingen worden opgeheven.

LEES OOK
Sovjetautomerk Volga maakt comeback na vertrek westerse merken
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×