Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 05:54 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerDuitsland verlengt eigen grenscontroles tegen illegale migratie

Duitsland verlengt eigen grenscontroles tegen illegale migratie

BERLIJN – Duitsland heeft de verscherpte controles langs de grenzen met Polen, Tsjechië en Zwitserland met een half jaar verlengd. De Bondsrepubliek heeft de Europese Unie ingelicht over het besluit dat al was genomen over de Oostenrijkse grens. Berlijn wil met de controles aan binnengrenzen in de EU optreden tegen illegale immigratie.

De Duitse politie heeft naar eigen zeggen sinds oktober vorig jaar 920 mensensmokkelaars gearresteerd. Er zijn in die periode volgens het binnenlandministerie 37.600 illegale grenspassages vastgesteld. En tegen 23.000 mensen zijn daarbij maatregelen genomen die een verblijfsstatus in Duitsland moeten uitsluiten.

Het Europese Verdrag van Schengen gaat uit van een gezamenlijke buitengrens voor de zone die naar Schengen is genoemd en er zouden geen interne grenscontroles zijn. Daar zijn echter uitzonderingen op mogelijk. De verscherpte controles aan de Duitse grens zijn nu voorzien tot 11 november langs de Oostenrijkse en tot half december langs de overige genoemde grenzen. Duitsland grenst aan negen landen die allemaal tot de Schengenzone behoren.

Volgens de politie werken de extra controles in de grensgebieden goed, omdat er nu minder illegalen zouden komen. In september, voor die controles begonnen, zijn er 21.000 mensen geteld die het land illegaal binnenkwamen. In april waren dat er nog 7500.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×