Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 15:43 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartPersoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt

Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt [+foto]

SCHIPHOL – Woensdagmiddag is bij een incident op Schiphol een persoon om het leven gekomen.

Op het platform is een persoon in een draaiende vliegtuigmotor terechtgekomen en overleden, meldt de Marechaussee.

“Vandaag is er een afschuwelijk incident geweest waarbij een persoon in een vliegtuigmotor is beland. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien. De Koninklijke Marechaussee voert momenteel onderzoek uit”, meldt de luchthaven Schiphol in een verklaring.

Ook KLM reageert woensdagmiddag op het incident en zegt: “Vandaag is er een afschuwelijk incident geweest op Schiphol waarbij een persoon in een draaiende vliegtuigmotor terecht is gekomen. Deze persoon is overleden. Het gaat om vlucht KL1341 met bestemming Billund. We vangen passagiers en medewerkers die dit hebben gezien op Schiphol op. De toedracht wordt op dit moment onderzocht.”

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat laat in een reactie op X weten “verschrikkelijk nieuws over een dodelijk ongeluk vandaag op Schiphol. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden van het slachtoffer en de mensen die getuige waren waren het ongeval”.

Drie onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn op weg naar Schiphol om onderzoek te doen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Klimaatactivisten demonstreren zaterdag op Malieveld en willen A12 op

DEN HAAG - Klimaatactivisten gaan zaterdag op twee manieren demonstreren in Den Haag. Actiegroep Extinction Rebellion (XR) is wederom van plan de A12 te...
×