Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 12:37 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur gearresteerd na waarschuwingsschoten en pepperspray

Vrachtwagenchauffeur gearresteerd na waarschuwingsschoten en pepperspray

WÖRGL-OST – Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wit-Rusland werd woensdagochtend 29 mei rond 06:13 uur opgemerkt vanwege zijn rijstijl op de Oostenrijkse Inntal Autobahn (A12). Hij negeerde aanvankelijk verschillende pogingen van de politie om hem te stoppen en stopte uiteindelijk na twee door de politie afgevuurde waarschuwingsschoten. Hij werd gearresteerd nadat er ook nog eens pepperspray was gebruikt.

Zoals een andere chauffeur tegen de politie vertelde, reed de 37-jarige man uit Wit-Rusland sinds Wattens (district Innsbruck-Land) voortdurend op de linkerrijstrook met zijn vrachtwagen en viel hij andere weggebruikers lastig door roekeloos te rijden.

Een politiepatrouille ontdekte de chauffeur nabij Münster. De politie zette het zwaailicht en de sirenes aan. De bestuurder negeerde echter meerdere stoptekens en reed een afgesloten gedeelte van wegwerkzaamheden in. Hij reed daar over een vangrail. Pas na ruim 46 kilometer te hebben gereden, slaagde de politie erin de vrachtwagenchauffeur tegen te houden bij de afrit Wörgl-Ost.

Toen de chauffeur opnieuw probeerde weg te rijden, loste de politie twee waarschuwingsschoten in de lucht. De man stopte de vrachtwagen, maar er moest pepperspray gebruikt worden voordat hij uiteindelijk kon worden gearresteerd. Nadat hij de eerste zorg van de hulpdiensten had gekregen, werd de 37-jarige chauffeur naar het ziekenhuis gebracht.

De A12 was vanwege het incident korte tijd afgesloten. De man wordt nu beschuldigd van poging tot verzet tegen het staatsgezag en diverse andere overtredingen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

MAN Truck & Bus roept klanten met bepaalde vrachtwagens op deze...

MÜNCHEN - MAN Truck & Bus heeft klanten van bepaalde vrachtwagens en bussen met Euro 6c-motoren van het type D2676LF51-53 of D2676LOH35-37 opnieuw opgeroepen...
×