Clicky

zaterdag 6 juli 2024 - 12:43 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoer5,5 jaar cel voor vrachtwagenchauffeur na vondst ton hasj in lading uien

5,5 jaar cel voor vrachtwagenchauffeur na vondst ton hasj in lading uien

NYKOBING – Op 6 oktober vorig jaar werd in het Deense Rødbyhavn een vrachtwagen aangehouden bij een controle, nadat deze per veerboot uit Duitsland was aangekomen. De oplegger van de vrachtwagen was beladen met uien, maar medewerkers van de Douane vermoedden dat er iets mis was.

Ook een scan van de inhoud van de aanhanger bracht een onregelmatigheid aan het licht en bij nader onderzoek troffen de medewerkers van de Douane een bijna ton hasj aan, verstopt tussen de uien.

De chauffeur, een buitenlandse 58-jarige man, werd gearresteerd en beschuldigd van drugssmokkel. Hij werd voorgeleid tijdens een constitutionele hoorzitting bij de rechtbank in Nykøbing F. en zit sindsdien in hechtenis.

Vervolgens heeft de immigratiecontrole van de politie (UKA Øst) de zaak onderzocht en vandaag is er dinsdag 28 mei een vonnis geveld. De 58-jarige chauffeur werd veroordeeld tot vijf en een half jaar gevangenisstraf en permanente deportatie.

De chauffeur beraadt zich nog over of hij in beroep zal gaan tegen het vonnis.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Klimaatactivisten demonstreren zaterdag op Malieveld en willen A12 op

DEN HAAG - Klimaatactivisten gaan zaterdag op twee manieren demonstreren in Den Haag. Actiegroep Extinction Rebellion (XR) is wederom van plan de A12 te...
×