Clicky

donderdag 4 juli 2024 - 06:49 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekEerste PLUS en Coop winkels ontvangen vers uit DC Deventer

Eerste PLUS en Coop winkels ontvangen vers uit DC Deventer

UTRECHT – Vannacht heeft PLUS de eerste winkels voorzien van versproducten uit het nieuwe distributiecentrum in Deventer. Dertien vrachtwagens vertrokken om de PLUS en Coop supermarkten te bevoorraden.

Tony Vendrig, directeur Supply Chain PLUS: “De aanloop naar dit belangrijke moment is voorspoedig verlopen. Dat zorgde ervoor dat we volgens planning met deze eerste uitleveringen gestart zijn. Een mooi compliment voor het hele team, dat nu in een fijne werkomgeving de goederen nog efficiënter en verser bij de klant kan krijgen.”

Het nieuwe distributiecentrum neemt stapsgewijs de taken van het huidige distributiecentrum in Deventer over. In deze eerste fase zijn 49 winkels overgezet. De komende tijd gaan de resterende winkels in twee fasen over. In juli belevert het distributiecentrum dan circa 230 PLUS en Coop supermarkten.

Met de opening van DC Deventer is de integratie van de logistieke netwerken van PLUS en Coop afgerond. De versproducten komen uit DC Deventer of DC Barendrecht. De kruidenierswaren uit DC Gieten en DC Oss.

Het gebouw is 77.000 m² groot en staat op een kavel ter grootte van ruim 13 hectare. Het is daarmee drie keer zo groot als het huidige distributiecentrum. In het pand liggen 3.500 unieke versproducten. Bij de ontwikkeling van het distributiecentrum hebben duurzaamheidseisen een belangrijke rol gespeeld. Dat resulteert in het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×