Clicky

zondag 8 september 2024 - 02:11 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuws85 auto's in deels ingestorte parkeergarage Nieuwegein

85 auto’s in deels ingestorte parkeergarage Nieuwegein

NIEUWEGEIN – In de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein staan nog 85 auto’s die daar voorlopig niet weggehaald kunnen worden. Eerder dacht het naastgelegen St. Antonius Ziekenhuis dat het om ruim 70 auto’s ging, maar een woordvoerder zegt dat de afgelopen uren nog meer mensen zich hebben gemeld.

De eigenaren zijn voornamelijk ziekenhuismedewerkers, maar ook patiënten en bezoekers die tijdens het instorten van de rijhellingen zondagavond nog in het ziekenhuis waren, aldus de woordvoerder.

Bekend is dat sommige auto’s dicht bij het ingestorte deel beschadigd zijn, terwijl auto’s verder van de hellingbaan dat niet zijn, zegt de ziekenhuiswoordvoerder. Hoewel er geen instortingsgevaar voor de rest van het gebouw is, is de garage nog volledig afgesloten. Dus kan ook niemand eventuele spullen als “papieren, creditcard of telefoon” uit de auto halen, zegt de woordvoerder. Volgens hem zitten het trappenhuis en de liften “in een hele andere hoek van de garage” dan de ingestorte baan. Daarom wordt gehoopt dat mensen binnenkort toch bij hun spullen kunnen.

LEES OOK
Bouwer Ballast Nedam werkt mee aan onderzoek deels ingestorte parkeergarage Nieuwegein

In overleg met beheerder Q-Park wordt besloten hoe de auto’s weggehaald kunnen worden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagen gaat in vlammen op in Eindhoven [+foto’s]

EINDHOVEN - Een vrachtwagen die geparkeerd stond op de kanaaldijk-noord in Eindhoven is vannacht compleet in vlammen op gegaan. De straat naast het kanaal wordt...
×